schoonhoven dick van de lagemaat

Dat 'andere' sieraad uit: Schoonhoven "de" zilverstad van Nederland

That other jewelry from: Schoonhoven "the" Silvercity of the Netherlands

Nacht van het Zilver
SCHOONHOVEN –  Zilver, vuur, nacht en maanlicht: de vier kernwoorden van de Schoonhovense Nacht van het Zilver. Tijdens dit sfeervolle en intieme winterevenement is een speciale route uitgezet langs de vele goud- en zilversmeden die Schoonhoven telt.

In hun ateliers is er van alles te zien en te beleven. In het oude en pittoreske centrum van Schoonhoven, een vestingstadje aan de rivier de Lek, wordt tijdens de Nacht van het Zilver een route uitgezet. Gidsen met fakkels begeleiden kleine groepen bezoekers langs deze route en vertellen daarbij over de zilverstad en haar geschiedenis. Langs de route zijn tal van goud- en zilversmeden, ateliers en juweliers te bezoeken. Ook de Vakschool voor goud- en zilversmeden en het Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum nemen deel.
 
Allen zijn te herkennen aan de vuurkorven bij de voordeur of aan andere bijzondere verlichting. Bij ieder bezoekadres kunnen de wandelaars achterblijven om op hun gemak rond te kijken. Zij kunnen later met een volgende gids hun route vervolgen. Iedere vijftien minuten vertrekt er een gids vanaf ieder atelier naar een volgend bezoekadres.

Alle deelnemers aan de Nacht van het Zilver zorgen zelf voor bijzondere activiteiten, waarbij de vier kernwoorden een rol spelen.
Zo zijn er onder andere diverse demonstraties te zien, is er een sieradenshow en worden nieuwe collecties feestelijk gepresenteerd. Kortom:
de Nacht van het Zilver biedt de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met de veelzijdigheid van de Schoonhovense goud- en zilversmeden.
Ook wij als Schoonhovense edelsmeden nemen hier heel intensief aan deel, de 2007 en inmiddels 2008 editie waren bijzonder geslaagd, alleen maar vrolijke, vriendelijke bezoekers, heel veel te zien in zeer gastvrije ateliers musea, iedere smid had zijn uiterste best gedaan.
nachtvanhetzilver
klik hier naar de website van de Nacht van het zilver voor alle huidige en toekomstige informatie, want dat er een vervolg op dit sucsesvolle evenement gaat komen is zeker!
Terugblik 2007
Zoals het levende kunstwerk van bodypainter John van Mastwijk, Anke

Terugblik 2008

Foto's in hoge resolutie te zien van de activiteiten in en rond onze Gallery


Nach van het Zilver
Gilde St. Eloy

De Nacht van het Zilver wordt georganiseerd door het goud- en zilversmidsgilde St. Eloy. Deze vereniging van vakgenoten vertegenwoordigt ruim veertig leden, waaronder grote en kleine fabrikanten, goud- en zilversmidateliers, juweliers en reparateurs. Het gilde zorgt onder andere voor samenwerking tussen de leden en het bundelen van ervaring en vakmanschap. Dat het gilde juist in Schoonhoven gevestigd is, is geen toeval. Schoonhoven staat al eeuwen bekend als zilverstad. Juist in deze moderne tijd staat het traditionele ambacht weer volop in de belangstelling. De zilversmeden die hier werken hebben één ding gemeen: wat zij voor ogen hebben, kunnen zij maken.

Voor meer informatie: www.goudenzilversmidsgilde.nl en www.nachtvanhetzilver.nl


The jewelry made by Dick van de Lagemaat (Alpha art jewelry) is registered. Every attemp at imitation or counterfeiting is punishable by the law.

Voor meer informatie / vragen ga naar het e-note mailformulier
Ga naar de prijslijst / bestelformulier

Go for more information / questions to the e-note mailform
Go to the pricelist / orderform


Back / Terug

Home / Index


Alpha art jewelry